Chemia do ekspresów

Systematyczne i dokładne czyszczenie ekspresu nie tylko jest gwarancją właściwego smaku kawy, ale też przedłuża żywotność Twojego ekspresu. Podczas codziennego użytkowania ekspresu do kawy w jego wnętrzu odkładają się: osad, resztki fusów oraz kamień. Aby skutecznie zapobiegać poważnym awariom urządzeń, ekspresy do kawy należy czyścić regularnie, zanim włączą się kontrolki informujące o takiej konieczności. Odpowiednią pielęgnację waszych ekspresów zapewni  dobra chemia do ekspresów i odpowiednie akcesoria takie jak filtry. Stosowanie filtrów zmiękczających wodę zapobiega osadzaniu się kamienia. Filtry te pomagają również w utrzymaniu naturalnego Ph wody, co pozytywnie wpływa na smak kawy. Jeśli kamień już zdąży się osadzić we wnętrzu naszego ekspresu powinniśmy użyć odkamieniacza.

Wyświetlanie wszystkich 5 wyników