Pragnę podzielić się z Wami moją pasją odkrywania Japonii…..
A wszystko zaczęło się dość niespodziewanie i można powiedzieć, że była to miłość od pierwszego wejrzenia.
Zawodowe zainteresowania mojej Drugiej Połowy zaprowadziły mnie do Japonii. Jeśli o mnie chodzi to była to podróż absolutnie turystyczna. Nie przeszło mi wtedy przez myśl, abym miała zawodowo związać się z tym krajem. Pierwszy raz, tak egzotyczny kraj, swoją różnorodnością zachwycił mnie, aż zaparło mi dech w piersiach.
Ludzie
Po pierwsze ludzie – zupełnie inni. I nie mam tu na myśli wyglądu zewnętrznego spowodowanego rasą, bo jakby to oczywiste, ale wygląd jako styl ubierania, mówienia, gesty, makijaż u kobiet i niezwykle odważne fryzury u mężczyzn, kolorowe i egzotyczne wzbudzające moje ogromne zainteresowanie, a zupełnie normalne dla Japończyków.
Japońska kuchnia
Po drugie kuchnia – kolorowa, świeża i niezwykle różnorodna. Podobało mi się to, że na lunch można zjeść 10-15 malutkich kawałeczków świeżych owoców morza, ryb, warzyw – pięknie poukładanych na talerzu w taki sposób, że aż szkoda jeść. Kilkanaście malutkich kawałków jedzenia o różnorodnych kształtach i kolorach sprawiają, że od stołu odchodzimy nieprzejedzeni, a przyjemnie zaspokoiwszy głód. To zapewne sprawia, że otyłość u Japończyków praktycznie nie występuje.
Japońska herbata
Nie można mówić o japońskiej kuchni bez japońskiej herbaty, która jest zupełnie inna, niż ta do której my, Europejczycy, jesteśmy przyzwyczajeni. I to mnie najbardziej zainteresowało.
Zielona japońska herbata jest wyjątkowa, ponieważ w procesie produkcji nie poddaje się jej zupełnie fermentacji. Szybki zbiór i wysuszenie natychmiast po zbiorach powoduje, że zachowuje ona swój wyjątkowo intensywny jadeitowy kolor, jakiego na próżno szukać wśród chińskich zielonych herbat. Poza tym, dzięki temu procesowi japońska zielona herbata to kopalnia dobroczynnych minerałów takich jak potas, wapń, fosfor oraz licznych witamin: C,E,B i jeszcze wielu innych.
Podczas moich kolejnych podróży do Japonii poznałam Pana Hori, właściciela tradycyjnej plantacji herbaty, którą przejął po swoim ojcu. Pan Hori zaprosił mnie na swoją plantację i można powiedzieć, że od tego wszystko się zaczęło.
Zwiedzając plantację i fabrykę pomyślałam sobie, że chciałabym podzielić się z innymi tymi cudownymi herbatami, tworzonymi z taką starannością i dbałością nawet o najmniejsze szczegóły. Pomyślałam sobie, że nie ma w Polsce takich herbat, a te które są w sklepach, w galeriach w niczym nie przypominają tych, które piłam w biurze właściciela plantacji.
Tak powstał pomysł sprowadzania i dzielenia się najlepszymi herbatami.
Herbaty japońskie Matabay
Herbaty japońskie MATABAY są zbierane ręcznie, wytwarzane z zachowaniem najwyższych norm czystości, a co najważniejsze pakowane natychmiast w fabryce, w opakowania zapewniające długotrwałe zachowanie świeżości.
Od tamtego czasu minęło kilka lat i rozwijając się oraz starając się sprostać oczekiwaniom naszych klientów, a nawet je wyprzedzić, poszerzyliśmy naszą ofertę o ceramikę. Początkowo była to wyłącznie ceramika japońska, a obecnie posiadamy w ofercie również ceramikę z innych zakątków świata. Nasi klienci to również miłośnicy kawy. Pragniemy zaoferować im najlepszą dostępną na rynku kawę, tworzoną z najwyższą starannością, zawsze świeżą a, aby smakowała perfekcyjnie możemy zaoferować również najlepsze włoskie ekspresy do kawy.
Sklep z herbatą
Nasz sklep z herbatą i ceramiką to nie tylko oferta dla klienta detalicznego, obsługujemy również klientów biznesowych, takich jak restauracje, biura, sale konferencyjne i weselne. Jesteśmy otwarci na nowe oczekiwania naszych klientów i z przyjemnością spełnimy ich marzenia.
Powiedz czego oczekujesz, a my z pasją spełnimy Twoje życzenia.
Nasz producent japońskiej zielonej herbaty:
Zapoznaj się z naszą ofertą
Prowadzimy sprzedaż tylko najwyższej jakości produktów!
Sprawdź i przekonaj się Sam!