Trufle Matcha
Herbaciane trufle matcha to oryginalny deser przygotowany z dodatkiem zielonej herbaty matcha. Spróbuj koniecznie!
Składniki:
- Nadzienie:
- 1 szklanka masła kokosowego
- 1 1/2 łyżka stołowa proszku matcha
- 2 łyżka stołowa syropu klonowego
- Czekoladowa warstwa:
- 1 szklanka czekoladowych czipsów
- 2 łyżki stołowe mleka migdałowego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w robocie kuchennym – do uzyskania gładkiej masy.
- Masę zroluj w kuleczki i wsadź do lodówki, żeby stężały (ok. 10 minut).
- Podgrzej czekoladę, umieszczając szklankę z nią nad wrzącą wodą.
- Dodaj do szklanki z czekoladą mleko migdałowe.
- Gdy już czekolada i mleko się rozpuszczą, możesz w nich obtoczyć przygotowane wcześniej kulki (użyj dwóch widelców, aby to zrobić).
- Gdy już obtoczysz je w czekoladzie, wsadź je do lodówki, żeby stężały (1-2 godziny).
- Możesz jeść!
Przepis oraz zdjęcie zaczerpnięto ze strony: http://mywholefoodlife.com/2014/06/13/matcha-truffles/