Składniki:

  • 85g (1/3 szklanki) masło z prażonych migdałów
  • 1 szklanka + 2 łyżeczki niesłodzonego mleka waniliowo-migdałowego (lub innego, które lubimy)
  • 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii
  • 10 kropli cytrynowego lub migdałowego ekstraktu
  • 168g proszku Vanilla Brown Rice Protein Powder
  • 60g (1/2 szklanki) mąki owsianej
  • 4 łyżeczki proszku matcha
  • 2-4 uncji ciemnej, rozpuszczonej czekolady

Przygotowanie:

  1. Przygotuj specjalne formy na brownies,wyłożone papierem śniadaniowym.
  2. W mikserze zmieszaj masło migdałowe, mleko, stewię i ekstrakt cytrynowy. Mieszaj na niskich obrotach.
  3. W małej misce zmieszaj razem protein powder, mąkę owsianą i proszek matcha. Następnie powoli dodawaj je do miksera.
  4. Mieszaj do momentu uzyskania jednolitej masy – powinna mieć konsystencję ciasta na ciasteczka.
  5. Wlej masę do przygotowanych foremek i wyrównaj jej powierzchnię szpatułką.
  6. Foremki zakryj szczelnie plastikową folią i wstaw na noc do lodówki.
  7. Następnego dnia pokrój masę w batoniki i przyprósz czekoladą. Można zajadać!

Przepis i zdjęcie pochodzą ze strony: http://dessertswithbenefits.com/healthy-matcha-green-tea-fudge-protein-bars/